Mikrobiol. Z. 2014; 76(1):33-37.
Особливості взаємодії бактеріального штаму Micrococcus luteus ЛБК1 з рослинами сортів/гібридів огірка і перцю солодкого
та з грибом Fusarium oxysporum Schlecht.
Парфенюк А.1, Стерлікова О.1, Безноско І.1, Круть В.2
1Інститут агроекології і природокористування НААН України
вул. Метрологічна 12, Київ, 03143, Україна
2Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К.Заболотного НАН України
вул. Академіка Заболотного 154, Київ МСП, Д03680, Україна
Наведено результати вивчення впливу бактеріального штаму Micrococcus luteus ЛБК1, стимулюючого ріст і розвиток рослин сортів/гібридів огірка та перцю солодкого на інтенсивність спороутворення гриба Fusarium oxysporum Schlecht. – збудника фузаріозної гнилі.
Ключові слова: бактеріальний штам M. luteus ЛБК1, сорти/гібриди огірка і перцю солодкого, фітопатогенний гриб F. oxysporum Schlecht.
Повний текст (PDF, укр)